MEVLİD İNSANLIĞIN YENİDEN DOĞUŞUDUR.”

 MEVLİD İNSANLIĞIN YENİDEN DOĞUŞUDUR.”

BANDIRMA MÜFTÜLÜĞÜ MEVLİD KANDİLİ MESAJI







3 Şubat 2012 CUMA. Bir mevlit kandiline daha ulaşacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mevlit kandili Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.v)'in doğum yıldönümüdür. Bu kutlu gece ile hem peygamberimiz (s.a.v.) i ve onun tüm insanlığa ışık tutan sözlerini, sünnetini hatırlıyoruz hem de bütün geçmişlerimizi rahmetle yâd ediyor, onlara Fatihalar hediye ediyoruz.

Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'de buyrulduğu üzere Peygamberimiz (s.a.v), âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Öyle bir rahmet ki onun gelişi tüm âlemi sevince boğdu. Öyle bir rahmet ki onun teşrifi kıyamete kadar insanlığa mutluluk ve huzur getirdi. Sadece insanların değil tüm mevcudatın özlemle beklediği peygamberimiz (s.a.v.) bizim için en güzel nimet, ilahi bir nurdur.

Efendimizin (s.a.v) gönderildiği dönem hiç şüphesiz insanlığın insanlık vasıflarını kaybettiği, güçlü ve zenginin haklı kabul edildiği, hiçbir hak ve hukukun gözetilmediği karışıklık ortamıydı. Adalet duygusu, hayat verilen her canlıya saygı duymak gibi ahlaki erdemlerden yoksun; bütün nimetlerin yegâne sahibi tek Allah (c.c.)'a iman ve beraberinde gelen ahiret inancından habersiz insanlar, her türlü gayri insani ve gayri ahlaki tutum sergilemekteydi. İşte böyle bir zaman ve ortamda insanlık yol gösterecek bir rehbere susamışken, yüce Allah (c.c) O'nu son peygamber olarak seçti ve bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderdi. O'nun gelişiyle nice cahiller âlim, vahşi ve zalimler merhamet timsali insanlar haline geldiler.

Allah (c.c) ayeti kerimede peygamberimiz(s.a.v.) i Üsve-i Hasene” yani en güzel örnek olarak takdim etmiştir. Efendimiz (s.a.v) kendisini takip edenler için en güzel örnek ve rehberdir. ‘Sünnet' dediğimiz O'nun hayat tarzı Kur'an-ı Kerime paralel, Allah (c.c)'ın rızasına uygundur. Bu sebeple onu takip Kur'an-ı takip etmek, ona itaat Allah (c.c) 'a itaat etmek demektir. Yüce Allah (c.c)'ın bize bizden bir rehber göndermesi, peygamberi takip edebilmek açısından büyük bir nimet ve lütuftur. İçimizden bir peygamber seçilmesi, örnek almamız gerektiğinin de işaretidir. Bununla birlikte peygamberimiz de hiçbir zaman insan gücünün üstünde, zorlaştırıcı ve bıktırıcı bir yol izlememiş, üslup kullanmamıştır. Hayatının her anı yüzlerce yıl sonralara aktarılan tek insan peygamber efendimiz (s.a.v.) dir. Söylediği söz, yaptığı iş, ön gördüğü çözüm, fikir geçerliliğini hiçbir zaman kaybetmemiş, her zaman için ayrı pırıltılar saçmaktadır. O'nun sözlerindeki ana tema her mekân ve zamanda ihtiyaca cevap vermektedir. Bu sebeple o çağları aşan bir rahmet deryasıdır. Bu güzellik ve harikuladelikler de hiç şüphesiz   Beni Rabbim terbiye etti ve terbiyemi de pek güzel kıldı.” sözünde saklıdır.

Peygamber efendimiz (s.a.v)'e duyulan sevgi Müslümanların ortak paydasıdır. Dünya üzerindeki her mümin Resulullah aşkı etrafında birleşmiştir. Bizlerde sevgili Peygamberimiz (s.a.v) ‘in öğrettiği yüce değerler doğrultusunda onun ümmetine yakışır biçimde birlik ve beraberlik içinde yaşamalı, ümmet olma bilincine ulaşmalıyız.

Halkımızın Mevlit kandilini en içten dileklerimle kutluyor, bu gecenin peygamberimiz (s.a.v)'i daha yakından tanımaya vesile olmasını ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini yüce Allah (c.c)'tan niyaz ediyorum.



Cahit ÇETİN

Bandırma Müftüsü






Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı